Ученици от 3 области в битка за пътуване до Брюксел

Ученици от 3 области в битка за пътуване до Брюксел | StandartNews.com

Благоевград. Учениците от всички училища в областите Благоевград, Русе и Ловеч участват в творческата надпревара по инициатива на евродепутата Мария Габриел. Най-добрите ще спечелят посещение на Европейския парламент в Брюксел и много поощрителни награди.

Целта на конкурса е да приобщи учениците към основните европейски ценности и да ги провокира към опознаване на европейските институции, мястото на България в ЕС и ролята на ЕС на световната сцена. Конкурсът е разделен в три възрастови категории.

Задачата на най-малките участници – от 1 до 6 клас, е да изработят рисунка или колаж на тема „Европа през моите очи". Към творбите трябва да бъде приложено и кратко описание на изобразената идея. Учениците в категорията 7-9 клас трябва да напишат есе на тема „България за Европа и Европа за България". Авторите имат възможност да демонстрират своите познания и виждания за това как нашата страна допринася за развитието на ЕС и съответно предимствата от принадлежността на България към ЕС. Работите трябва да бъдат в обем до 2 стандартни страници.

Третата възрастова категория участници са от 10 до 12 клас. Тяхната задача е да изработят мултимедийна презентация на тема „Европейският парламент : гласът на гражданите за Европа". Основно изискване към презентациите е да бъдат с времетраене до 5 минути или до 10 слайда. При изпращане на творбите задължително трябва да бъдат посочени трите имена на участника, населено място, училище и клас, телефон за обратна връзка и електронна поща.

Крайният срок за подаване на творбите е 15 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай