Търсят и лятна школа за Тео

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова с Теодосий Теодосиев и двамата златни медалисти от последното състезание по физика - дванадесетокласниците Ангел Шерлетов и Радостин Димитров

Търсят и лятна школа за Тео | StandartNews.com

Стара Загора. Лабораторията за гении на учителя по физика Теодосий Теодосиев скоро ще има и лятна школа. Премиерът Бойко Борисов даде на преподавателя изоставен техникум и е обещал да потърси и сграда, където през ваканционните месеци децата да се събират.

Досега всяко лято стотиците възпитаници на Тео от цялата страна са ползвали общинския лагер на Казанлък в местността Паниците над Калофер. Освен че тази база е била отстъпвана на младите физици милозливо само последните 2 смени, тя е стара, амортизирана, тясна, в пълен контраст с мечтите и стремленията на умните момчета и момичета на Тео.

Бойко Борисов е уверил, че ще се намери подходяща сграда - държавна собственост, да се ползва през лятото за лятната школа по физика на Тео. Кметът на Казанлък Галина Стоянова благодари на премиера и правителството, което на последното си заседание предостави безвъзмездно на общината двуетажната сграда на бившия техникум по хидравлика в Града на розите за база на школата по физика на известния казанлъшки преподавател Теодосий Теодосиев - Тео.

Не само в Казанлък, в цялата страна тя е известна отдавна като инкубатор на златни медалисти и световни шампиони по физика. Държавата ще финансира работния проект за изграждането на постройка към природоматематическата гимназия "Никола Обрешков" в Града на розите, също люпилня на млади таланти, в която преподава Теодосиев. За изграждането на това ново крило ще са нужни близо 500 000 лв., които Борисов е обещал да осигури. Именитият преподавател е един от героите, за който "Стандарт" разказва в кампанията "Възкреси доброто".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай