Танев вади чалгата от учебниците по музика

Танев вади чалгата от учебниците по музика | StandartNews.com

Чалгата няма място в учебниците по музика. Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев в предаването "Карай направо" по Нова тв.

"Аз съм от музикален род", каза министърът и изтъкна, че нация като нашата трябва да учи децата на българския фолклор.

"Лале ли си, зюмбюл ли си" е любимата ми песен, каза още министърът.

Професорът сподели още, че преди два месеца му откраднали личния автомобил, който бил паркиран пред блока. "Колата вече замина", обясни той и изтъкна, че возилото е старо и не струва чак толкова много, но му вършело хубава работа.

Статутът на българския учител е голям проблем и изтъкна, че заради министерския пост харчи пари за дрехи, които дори не харесва.

„Успявам да спестявам. Ние сме свикнали. Досега бяхме на най-ниските заплати в сферата на образованието. В Софийския университет и БАН може би са най-ниски заплатите. Обикновено все до втората седмица стига заплатата. После все се случва някакво чудо", каза той като отговор на въпрос как е успявал да се справя с финансите преди да стане министър.

Ние имаме силно субективно отношение към нашите младежки години. Всяко поколение казва, че то е имало по-добро образование, отколкото това в момента. Основен проблем е статутът на българския учител. Занижен е. Второ - ние не работима с родителите. Те могата да бъдат използвани по-активно. Трябва да видим кой от съществуващите модели може да работи ефективно в България. Помислете дали 3 часа, прекарани с родителите, компенсират 10 часа, прекарани в интернет", каза Танев по повод промените в родното образование.

Вижте цялото интервю на проф. Тодор Танев тук:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай