Таксите в Италия варират според дохода

Таксите в Италия варират според дохода | StandartNews.com

Четири топколежа по туризъм от Швейцария правят у нас дни на кариерата

Университетът на Проди набира български кандидати, таксите са около 3500 евро

Един от най-реномираните италиански университети за обучение по икономика, бизнес, политология и международни отношения - Universita Cattolica (UCSC), набира студенти у нас. Той ще проведе презентации на възможностите да учиш там днес и утре на 19 и 20 април в София и Пловдив.

UCSC е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за професионална реализация на завършилите студенти в Италия.
UCSC се гордее със значителен брой именити възпитаници в сферата на бизнеса и политиката. Сред тях е бившият председател на Европейската комисия Романо Проди, бившият главен изпълнителен директор на "Дукати" Габриел дел

Торчио и

основателят на италианската петролна компания "ЕНИ"

Енрико Матей.

Учебното заведение предлага бакалавърски и магистърски програми, но и едногодишни специализации на английски и италиански език в множество сфери. Там кандидатите могат да учат от бизнес и икономика през медицина до право и политичеки науки.

Редовните такси за университета варират между 3000 и 8500 евро за бакалавърските и между 3500 и 8700 за магистърските програми. Точният размер се определя на база семейни доходи, като повечето български студенти плащат суми в долната граница - около 3500. На българските студенти се предоставя възможност да кандидатстват за пълни и частични стипендии, като определящият критерий за отпускането им е академичен успех.

Междувременно пък четири от най-добрите училища по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария организират у нас международен ден на кариерата в хотелиерството и туризма. Те са обединени в Swiss Education Group и ще посетят София, Пловдив, Варна и Бургас от 23 до 26 април, съвместно с агенцията за образование в чужбина "Скай Лайнс". Четирите училища са Swiss Hotel Management School (SHMS), Hotel Institute Montreux (HIM), IHTTI, School of Hotel Management and Design и Cesar Ritz Colleges. Те ще представят своите програми, които обединяват швейцарските традиции и опит със съвремените тенденции. Освен възможностите за обучение ще бъдат разкрити и малки трикове, с които да впечатлите бъдещите работодатели и да дадете летящ старт на кариерата си - от мотивационното писмо до поведението на интервю за работа.

Колежите, част от Swiss Education Group (SEG), предлагат широка гама бакалавърски, магистърски и следдипломни курсове в сферата на хотелиерството, туризма, събитийния мениджмънт, бизнеса и кулинарното изкуство. Програмите се преподават на английски език и

включват две платени работни практики

в Швейцария или в чужбина. За да гарантира успешната реализация на своите възпитаници, SEG си партнира с луксозните часовници Hublot, експерти с дългогодишен опит за Louis Vuitton и Nespresso, една от най-големите и стабилни швейцарски банки - UBS, както и с майстор-готвача на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Четирите швейцарски колежа се радват на сътрудничество с много реномирани световни хотелски вериги. Над 80% от завършилите студенти стават топмениджъри или собственици на бизнес в рамките на 5 години след дипломирането си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай