Студентка по право с приз за най-добър оратор

Студентка по право с приз за най-добър оратор | StandartNews.com

Анна-Мария грабна наградата на EUROPA Moot Court Competition

Пореден голям успех за бъдещите ни юристи. Отличничката от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Анна-Мария Атанасова беше призната за най-добър оратор на EUROPA Moot Court Competition за 2016 г. Радостната новина бе съобщена във Фейсбук на страницата на Клуб на юриста "Теодор Пиперков". Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва бронза на финала на състезанието, което се проведе на 23 март в гръцкия град Кавала. Голямата награда за тима е тримесечен стаж в Съда на Европейския съюз.

Състезанието за трета поредна година се организира под егидата на Съда на Европейския съюз и е под патронажа на първия генерален адвокат на Съда Мелхиор Ватле. Почетен гост на състезанието беше и доскорошният председател на Съда на ЕС Василиос Скурис. Във финалите участваха осем от най-старите университети от Европа.

Отборът на Софийския университет в състав Анна-Мария Атанасова, Теодора Димитрова, Иван Петров и Емануил Колев успешно разреши зададения от Малхиор Ватле казус. Той бе в областта на картелните споразумения и фармацевтичната индустрия. Академичен треньор на тима е гл.ас. д-р Иван Стойнев. След перфектно пледиране на английски език отборът успя да се класира за малкия финал. Там безапелационно и с голяма разлика спечелиха третото място. За трети път победител стана отборът на Университета на Лисабон. Останалите ни състезатели са заели челни места в индивидуалното класиране на участниците.

Според поста във Фейсбук на състезателите неоценима помощ са оказали и студентите Симеон Вачев, Теодора Лалова, Агапия Кирилова и Страшимир Кучев. През миналата година те спечелиха третото място на EUROPA Moot Court Competition и са предали опита и впечатленията си на новия екип. Отборът на Софийския университет е получил и подкрепата на шефа на дирекция "Право и политика на конкуренцията" към Комисия за защита на конкуренцията Кирил Пангелов, на когото благодари.

"Е, определено ни провървя. Не допусках, че ще издържим толкова дълго, та чак до края. Смятах, че след пет-шест седмици всичко ще е приключило и ще трябва да си мисля с какво ново да се захвана. Но много се гордея, че след толкова време още ни има и че стигнахме края на пътуването, но няма да приема все още, че всичко е свършило. В момента повече от всякога усещам, че все още можем да покажем доста ценни качества - още сме толкова самоуверени, както и когато започнахме. Гордея се, но и се удивлявам. Удивлява ме упоритостта, усърдието и отдадеността, с която се впуснахте в това начинание. Благодаря Ви!", пише на стената си треньорът на отбора гл.ас. д-р Иван Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай