Студенти искат интересни проекти и предизвикателства от работодателите

Студенти искат интересни проекти и предизвикателства от работодателите | StandartNews.com

Студенти на Американския университет от 6 държави бяха категорични, че на първо място искат да работят по интересни проекти и предизвикателство. Младежите споделиха своите очаквания на среща с работодатели и мениджъри. На второ място за тях е заплащането и сигурността. В началото на своята кариера те са по-склонни да експериментират и да работят за фирми с кратка история, отколкото за утвърдени мултинационални компании. Гъвкавото работно време, възможност за работа извън офиса, също са сред приоритетите на младите хора. Що се отнася да очакванията им към работодателите, студентите посочиха обучението, мотивацията, обратната връзка от страна на мендижъра, признанието и възможностите за растеж за едни от най-важните фактори при избор на работно място.

Двудневният форум се проведе през уикенда в Американския университет в Благоевград. Конференцията беше организирана със съдействието на Българската асоциация за управление на хора и в нея взеха участие близо 20 представители на водещи мултинационални компании.

Слави Савов, директор HR в „Булгартабак", сподели: „Компаниите трябва да се вслушват в очакванията на младото поколение – диалогът е в основата на успешното сътрудничество между бизнеса и образованието. От една страна, то ще позволи на работодателите да се запознаят и да посрещнат нуждите на младите таланти, а от друга – да изразят изискванията и предпочитанията на компаниите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай