Сайт търси банкови сметки на студенти

Сайт търси банкови сметки на студенти | StandartNews.com

Благоевград. Сайт използва името и логото на Югозападния университет "Неофит Рилски". Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Фалшивата интернет страница на ЮЗУ е злоупотребила с лични данни и персонална банкова информация на студенти.

''Става въпрос за някакъв измислен проект ''Дистанционни студентски практики'', който изобщо не съществува, няма такъв проект, който да е регистриран в Министерство на образованието", уточни говорителят на университета Розалина Баладжанова. Авторите на сайта менте искат лични данни, име, ЕГН, адрес, мобилен телефон, имейл и банкови данни, сред които и номера на картата. Цитира се Американска фондация за България.

''Става въпрос за общ проект на Американска фондация и ЮЗУ, който реализираме и даряваме стипендии, а такъв проект не съществува. Посочено е, че това е независима организация с нестопанска цел, основана през 2004 година в Бостън, щата Масачузетс. Фалшивата интернет страница подлъгва студентите да участват в проекта и им обещава сума в размер на 450 лева и по 70 лв. премия за седмична задача. Има доста правописни грешки в текста на въпросната страница на фондацията, от която ЮЗУ „Неофит Рилски" категорично се разграничи. Ние нямаме никакви взаимоотношения с тази фондация", съобщиха от университета.

Висшето учебно заведение е сигнализирало Икономическа полиция за случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай