Родители се оплакаха: Седмокласници зяпат порно в час

Учители скочиха срещу директорката на школото в Свети Влас

Родители се оплакаха: Седмокласници зяпат порно в час | StandartNews.com

Бургас. Грозен скандал разтресе училището в Свети Влас. Седмокласници са гледали порно в часовете по информатика, скочиха потресени родители.

Според тях децата влизали в еротични сайтове пред преподавателя Николай Стратиев. Някои дори онанирали и тичали до тоалетната. Потресаващите обвинения са описани в жалби до директора на школото Чубрина Стефанова. Родителите обясниха, че писали и до инспектората, но скандалът бил опазен в тайна. Стратиев излязъл в болнични, а случаят е приключен с напускането му по взаимно съгласие.

Порноскандалът гръмна, след като група анонимни учители разпратиха до медиите и образователното министерство писмо срещу директорката Стефанова. Те я обвиняват, че малтретира, уволнява и принуждава да напускат местните кадри, а на техни места назначава преподаватели от Бургас. Даскалите от Влас защитават колегата си Стратиев и твърдят, че е жертва на грозен заговор. Според разкритията в анонимката случилото се има връзка със слаби оценки на седмокласник. "След напускането на Стратиев директорката заедно с новата преподавателка по математика поправиха годишната оценка на седмокласника с по-висока", пишат учителите. Стефанова пък контрира, че става въпрос за техническа грешка.

По отношение на Стратиев тя потвърди, че има доказателства, че в часовете му се е гледало порно. "Истината е много нелицеприятна, още преди да бъда назначена за директор, до моя предшественик и до инспектората е имало жалби от родители", заяви Стефанова. В анонимната жалба до МОН се твърди, че е искала пари от възпитателката Румяна Николова под формата на дарение. След отказ тя била уволнена. "Това са клевети. Николова не е уволнена, а напусна сама, след като бе в болнични и имаше здравословен проблем", заяви директорката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай