Сряда,

Родители плашат да не пускат децата си на училище

От: Failed to load user -
3299
Родители плашат да не пускат децата си на училище
A
A
A

Благоевград. Кметове на четири петрички села алармираха, че през зимните месеци деца от селищата няма да ходят на училище заради лош и опасен път. Решението за крайната мярка е на родителите на учениците. Те са от селищата Генерал Тодоров, Ново Кономлади, Капатово и Кромидово. Причината е лошото състояние на шосето заради забавените строителни работи на Лот 4 на автомагистрала „Струма".

„Нормално е да се притесняваме за безопасността на нашите деца, те всеки ден се возят до средищното училище в село Марикостиново. Отсечката от 2 километра и половина е пълна с дълбоки дупки и локви. Няма да рискуваме живота на учениците. Напълно разбирам родителите им", заяви кметът на село Генерал Тодоров Добри Мавриков.

50 малчугани от селището посещават учебните занятия в Марикостиново, не е нормално всеки ден да треперим дали ще се върнат живи и здрави в домовете си, а да се нехае за подобряването на пътната отсечка от страна на компетентните органи, смята селският управник. Реакцията на жителите на четирите селища доведе веднага до реакция от страна на община Петрич, тъй като въпросното шосе е от общинската пътна мрежа.

„В момента има машини, ще заравним неравностите, ще запълним образувалите се ями по пътя. Но ще търсим съдействие и помощ от държавата. Без държавни средства няма как да се асфалтира този пътен участък, общината не разполага с необходимите средства", каза днес Добри Мавриков.

Той се надява, че проблемът ще бъде решен и няма да се стигне до ситуация, в която родителите да не пускат децата си на училище.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички