Родители плашат да не пускат децата си на училище

Родители плашат да не пускат децата си на училище | StandartNews.com

Благоевград. Кметове на четири петрички села алармираха, че през зимните месеци деца от селищата няма да ходят на училище заради лош и опасен път. Решението за крайната мярка е на родителите на учениците. Те са от селищата Генерал Тодоров, Ново Кономлади, Капатово и Кромидово. Причината е лошото състояние на шосето заради забавените строителни работи на Лот 4 на автомагистрала „Струма".

„Нормално е да се притесняваме за безопасността на нашите деца, те всеки ден се возят до средищното училище в село Марикостиново. Отсечката от 2 километра и половина е пълна с дълбоки дупки и локви. Няма да рискуваме живота на учениците. Напълно разбирам родителите им", заяви кметът на село Генерал Тодоров Добри Мавриков.

50 малчугани от селището посещават учебните занятия в Марикостиново, не е нормално всеки ден да треперим дали ще се върнат живи и здрави в домовете си, а да се нехае за подобряването на пътната отсечка от страна на компетентните органи, смята селският управник. Реакцията на жителите на четирите селища доведе веднага до реакция от страна на община Петрич, тъй като въпросното шосе е от общинската пътна мрежа.

„В момента има машини, ще заравним неравностите, ще запълним образувалите се ями по пътя. Но ще търсим съдействие и помощ от държавата. Без държавни средства няма как да се асфалтира този пътен участък, общината не разполага с необходимите средства", каза днес Добри Мавриков.

Той се надява, че проблемът ще бъде решен и няма да се стигне до ситуация, в която родителите да не пускат децата си на училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай