Рекламират пловдивски вузове в Китай

Рекламират пловдивски вузове в Китай | StandartNews.com

Пловдивските университети ще бъдат рекламирани в Китай. В момента на посещение под тепетата са представители на първата китайската компания, изявила желание да промотира нашето висше образование в Поднебесната империя.

Изпълнителният директор на специализираната в областта на образованието и технологиите компания госпожа Юи Хонг и нейни сътрудници ще посетят четири пловдивски висши заведения. Вече е миналата срещата в Медицинския университет и Университета по хранителни технологии.

Китайските гости ще имат срещи във филиала на Техническия университет, както и в Европейския колеж по икономика и управление. Според Юи Хонг две неща биха били привлекателни за китайските студенти в България – добрата цена на обучението и възможността за придобиване на европейска диплома. В срещите си с вузовските ръководства гостенката споделила, че ще промотира пловдивските университети в градове с население от до 7-8 милиона души. В момента интересът сред китайските студенти е в областта на мениджмънта, технологиите и медицината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай