Психология е най-желаната специалност в Алма матер

Психология е най-желаната специалност в Алма матер | StandartNews.com

София. 8 292 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет „Св. Кл. Охридски" тази година. Най-много от тях са посочили като първо желание специалност „Психология". На второ и трето място са специалностите „Право" и „Софтуерно инженерство", следвани от „Предучилищна и училищна педагогика", „Медицина", „Английска филология", „Социални дейности", „Медицинска рехабилитация и ерготерапия", „Фармация" и „Публична администрация", обявиха от учебното заведение.

Вчера бе обявен първият етап на класирането като от 16 юли до 18 юли 2014 г. новоприетите студенти имат следните възможности:

- да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат закупени в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и три паспортни снимки;

- да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап – при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет;

- приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността, без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 22 юли 2014 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти. От 23 до 25 юли 2014 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 29 юли 2014 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 30 юли – 1 август 2014 г. включително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай