Проверяват учител по география за пиянство

Проверяват учител по география за пиянство | StandartNews.com

Рибново. Родители на ученици в СОУ "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново сигнализираха, че учител влиза пиян в час. Те са изпратил жалба до Регионалния инспекторат по образование в Благоевград срещу Осман Арнаутски, който преподава география в местното школо. Майките са категорични, че педагогът редовно влиза в класната стая солидно почерпен и това му пречи да изпълнява съвестно служебните си задължения. А и не е добър пример за децата. За проблема призна и директорът на училището Светослав Беков.

"Преди ден се разминахме в учителската стая с въпросния колега. Лъхна ми силно на алкохол и усетих, че е почерпен", призна школският шеф. След разговор с родители на учениците, той разбрал, че Арнаутски често идва на работа пиян.

"Веднага отстраних учителя по география и му заявих, че докато не се вземе в ръце, няма да го допусна да преподава. Наложил съм му дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение". При още едно нарушение, той ще бъде уволнен", увери Беков. Шефът на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов е назначил проверка на случая. Родители на ученици в училището в гърменското село признаха, че учителят по география Осман Арнаутски стопанисвал лафката в двора на учебното заведение и точно там педагогът се отбивал да си пийва през междучасията. Според някои в лафката се предлагало и алкохол.

"Нямам сигнал, че в павилиона се продават спиртни напитки. Ще го проверим, като ще поискам за този случай и съдействието на общината в Гърмен", заяви директорът на училището Светослав Беков.

Осман Арнаудски преподава в школото в Рибново повече от 10 години. Започнал сериозно да злоупотребява с чашката последните две-три години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай