Проверяват Пернишкия университет за незаконен прием

Проверяват Пернишкия университет за незаконен прием | StandartNews.com

Министърът на образованието Румяна Коларова обеща да провери Европейския политехнически университет в Перник за незаконен прием на студенти. Само преди дни зам.-ректорът на университета Антоанета Христова се похвали, че приемът "върви добре въпреки затрудненията".

В действителност обаче кабинетът "Орешарски" не отпусна никакъв прием на Пернишкия вуз заради отрицателна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация по повечето направления, в които висшето училище обучава. "След като нямат отпуснат прием, нямат основание да правят прием", каза Румяна Коларова и допълни, че ведомството ще излезе с позиция на сайта си. "Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората. Да не бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона", заяви Коларова.

Проблемът е, че на самия сайт на вуза има съобщение, че в момента той набира студенти от чужбина. Президентът на университета се е срещал с кандидати от Косово и Албания. Освен това имало висок интерес от Турция, Гърция, Нигерия, Китай, Сирия, Казахстан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай