Сряда,

Проверяват Пернишкия университет за незаконен прием

От: Администратор -
4731
Проверяват Пернишкия университет за незаконен прием
A
A
A

Министърът на образованието Румяна Коларова обеща да провери Европейския политехнически университет в Перник за незаконен прием на студенти. Само преди дни зам.-ректорът на университета Антоанета Христова се похвали, че приемът "върви добре въпреки затрудненията".

В действителност обаче кабинетът "Орешарски" не отпусна никакъв прием на Пернишкия вуз заради отрицателна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация по повечето направления, в които висшето училище обучава. "След като нямат отпуснат прием, нямат основание да правят прием", каза Румяна Коларова и допълни, че ведомството ще излезе с позиция на сайта си. "Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората. Да не бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона", заяви Коларова.

Проблемът е, че на самия сайт на вуза има съобщение, че в момента той набира студенти от чужбина. Президентът на университета се е срещал с кандидати от Косово и Албания. Освен това имало висок интерес от Турция, Гърция, Нигерия, Китай, Сирия, Казахстан.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички