Прокурори подхващат порноаферата в Свети Влас

Топят ме, за да не разкрия далаверите с пари и оценки, смята Стратиев

Прокурори подхващат порноаферата в Свети Влас | StandartNews.com

Бургас. Серия от съдебни дела и разследвания отприщи сексскандалът в училището в Свети Влас. Агенцията за закрила на детето вече се е самосезирала и е започнала проверка по случая. Учителят по математика Николай Стратиев, нарочен, че е карал децата да гледат порно в час, пък се готви да завежда дела за клевета и набеждаване. Очаква се всеки момент да се самосезира и бургаската прокуратура. "До момента по случая няма постъпил сигнал нито от родители, нито от образователното министерство. Затова и не е образувано разследване. Но има вариант прокуратурата да се самосезира и да започне разследване", заяви говорителят на апелативната прокуратура в морския град Йовита Григорова.

Скандалът със Содом и Гомор в час по математика гръмна преди ден. 30-годишният даскал Николай Стратиев от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Св. Влас бе обвинен, че допускал в часовете си седмокласниците да влизат в порносайтове, да гледат еротични филми, а после и да онанират. Стана ясно, че още в началото на тази година родители са пуснали срещу него жалба в регионалния инспекторат на МОН и договорът му в школото е бил прекратен по взаимно съгласие. Стратиев обаче определи тиражираната информация като "долна клевета" и след консултация с адвокат ще води няколко дела в съда. Математикът твърди, че е станал жертва на грозен заговор. "Това е мръсна кампания срещу мен от бившия директор Ивайло Томов. Каза, че ще ме гони до дупка и

че дори и неродените ми деца ще страдат

Това е негово отмъщение, защото разкрих финансови злоупотреби. С няколко колеги пуснахме сигнал в инспектората и след проверка той вече не е на работа. Другата причина е, че аз бях сериозен кандидат за директорския пост. Трябваше да ме опетнят и изхвърлят, защото, ако стана директор, щеше да им извадя всички далавери и подправяни оценки на ученици", заяви Николай Стратиев. Той е категоричен, че в обвиненията за порносайтовете няма и капка истина. "Как ще допусна да се гледа порно в час, вие нормални ли сте?! Най-малкото аз бях кандидат за директор. Мислите ли, че съм толкова глупав да се замеся в подобен скандал. Възмутен съм от това, което ми скроиха!", пали се Стратиев. В момента преподавателят се е прибрал в родния си Свиленград. Пуснал е жалба в полицията за заплахи. Анонимен мъжки глас се обадил на мобилния му телефон от скрит номер и заявил заплашително: "Ако се върнеш в училище, ще ти се случи случка".

Според Стратиев в заверата за неговото елиминиране участвали и неколцина родители, приближени на бившия директор. "Тормозът не е само срещу мен. В това училище за последните няколко години

принудително са напуснали поне 30-40 учители

заради подобни интриги. Тази групичка родители действа по този начин - решава, че еди-кой си не им харесва и го почват с лъжи и доноси, докато не си тръгне", каза Стратиев. Подобен бил и случаят с колегата му Стоян Велков. След отстраняването на директора Томов Велков заел временно мястото му, но издържал едва десетина дни, след което сам се махнал заради натиск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай