Подаряват пътеводител на първокурсници в УХТ

Подаряват пътеводител на първокурсници в УХТ | StandartNews.com

Пловдив. Всички нови студенти в Университета по хранителни технологии в Пловдив ще получат като подарък по един пътеводител. Това ще стане по време на тържественото откриване на новата учебна година.

Наред със студентските книжки на бъдещите висшисти ще бъде даден и по един "Пътеводител на студента първокурсник", изготвен специално за тях. В него младите хора ще намерят изключително полезна информация както за университета си, разположението на учебните корпуси и зали, така и за дисциплините, връзката с преподавателите и всички необходими изисквания, свързани с документи, заверки, преместване, стипендии и още ред полезни неща за учебния процес.

1144 приети студенти ще прекрачат прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение в понеделник. На тържеството по традиция те и колегите им от горните курсове ще бъдат поздравени от ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков. На церемонията се очаква зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева. Тази година УХТ празнува 60-годишен юбилей, който ще бъде отбелязан с разнообразни прояви в дните от 14 до 18 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай