Събота,

Пловдивски ВУЗ връща студенти от Виетнам

От: Failed to load user -
3418
Пловдивски ВУЗ връща студенти от Виетнам
A
A
A

Пловдив. Виетнамски студенти ще се обучават в пловдивския Университет по хранителни технологии. Наскоро във висшето заведение, което е единственото по рода си на Балканите, били представители на посолството и бизнес средите от Виетнам, които изявили желание да се възобновят традициите тук да учат техни сънародници.

Виетнамците ни казаха, че най-добрите им кадри са завършили при нас, съобщи ректорът проф. Кольо Динков. По думите му шефът на най-голямото предприятие във Виетнам бил студент на УХТ, а целият мениджърски състав на пивоварната в Ханой е завършил специалност технология на пивото в Пловдив.

В азиатската държава на високи държавни постове били много бивши възпитаници на бившия хранително-вкусов институт. В момента във вуза учат други чуждестранни студенти, като най-много били от Турция. Южната ни съседка въвела отскоро изискването във всяко производствено предприятие да има инженер-технолог.

Вузът, който чества 60 години от създаването си, има обмен на студенти с 40 чуждестранни университета. Петима от техните ректори ще дойдат в Пловдив специално за рождения ден на УХТ, който ще бъде отбелязан с различни прояви през цялата следваща седмица.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички