Събота,

Пловдив подготвя артмениджъри

От: Администратор -
657
Пловдив подготвя артмениджъри
A
A
A

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" създаде нова специалност, която да подготвя професионални мениджъри в културната сфера. Обучението е в магистърска степен и трае четири семестъра. Младите хора, които я завършат, могат да работят като мениджъри на различни културни институции, промоутъри на артисти, експерти в областта на културната политика, специалисти в областта на набирането на средства за различни културни прояви и други.

Магистърската програма е разработена за бакалаври от всички специалности. Тя има за задача да даде теоретични и практически познания за управлението на културата и културните политики, за творческите индустрии и включването им в икономическия сектор. Важна особеност на програмата е и обучението по прилагане на нови подходи в културния сектор, насочени към участието на гражданите.

Магистърската програма предлага и обучение по чужд език, като акцентът се поставя върху специализираната. За кандидатстване се изисква диплома за завършена бакалавърска степен с успех не по-малко от добър. Част от лекциите ще бъдат преподавани на английски език, затова той трябва да се владее на много добро ниво. По програма Еразъм+ и със съдействието на чужди културни институти се осигуряват стажове в чужбина, затова знанието на френски, немски и испански език е предимство.

Сред темите, които бъдещите артмениджъри изучават, e например как се създава бранд в културата, реклама и връзки с обществеността, работа с публики, разработване на музейни програми за деца.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички