Откриха учебната година на ВУЗ в Кюстендил

Откриха учебната година на  ВУЗ в Кюстендил | StandartNews.com

Новата учебна 2015/2016 година във Варненския свободен университет в Кюстендил бе открита на официална церемония днес в Информационния център в града.

Зам.-ректорът по научно-изследователската дейност във ВСУ „Черноризец Храбър". проф. Павел Павлов благодари на местното ръководство за съдействието и подкрепата и изрази надеждата си филиалът стъпка по стъпка да се развива успешно, както този в гр. Смолян. Така той обяви за открит първия ВУЗ в Кюстендил.

„Откриването на висше учебно заведение в Кюстендил бе дълго очаквано, ето защо вие сте първите които ще положите началото на неговото развитие и успех. В мое лице занапред ще имате пълна подкрепа. Благодаря на всички, които допринесоха с усилията си за откриването на ВСУ в гр. Кюстендил", каза в приветствието си областният управител Виктор Янев. Той раздаде лично студентските книжки на студентите и пожела успех на всеки един от тях.

Общо 75 студенти от България, Сърбия, Македония и Гърция на различни възрасти получиха документа, за да започнат дистанционното си обучение в бакалавърска, магистърска или докторантска програма.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, председателят на ОбС Иван Андонов, директорът на ОД-МВР Елиян Стамболийски, директорът на Бюрото по труда Юлияна Хаджиева и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай