Откриха първата дигитална класна стая

Откриха първата дигитална класна стая  | StandartNews.com

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова официално откри първата "смарт класна стая" в България в 23-о училище "Фредерик Жолио Кюри" в столицата.

Учебният процес в модерната зала е напълно цифровизиран. 26-те работни места в нея са оборудвани с таблети, сензорна дъска, телевизор и лаптоп, осигурени от южнокорейската компания "Самсунг". Уроците ще се преподават от е-учебници. Очакванията са интересът на учениците към изучаваните предмети да се засили заради интерактивното преподаване

Дигитализирано е учебно съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас. Съдържанието е базирано на програмите "Учебна компания" и "Умения за успех" на "Джуниър Ачийвмънт България", прилагани в училища в цялата страна. Така учениците ще развият своите умения за създаване и управление на собствен учебен бизнес, придобивайки познания за това как функционира икономиката и развивайки умения за лидерство, работа в екип, презентиране, разрешаване на проблеми, водене на преговори, продажби, счетоводство, бизнес планиране и др., посочват от "Джуниър Ачийвмънт", която е партньор на "Самсунг" в реализацията на пилотния проект на компанията, развиван в 20 държави от цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай