Неделя,

Нови услуги по дентална помощ за децата

От: Failed to load user -
1774
Нови услуги по дентална помощ за децата
A
A
A

Председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов съобщи в Кърджали, че Националната програма за превенция на оралните заболявания при деца до 18 години ще се разшири и ще продължи за нов петгодишен период от 2015 до 2020 година.

Тя ще обхване и нови услуги по дентална помощ за децата.Д-р Миланов и д-р Виктория Жекова, национален координатор на програмата за силанизиране на зъбите се включиха в кръгла маса с участието на зъболекари, медицински сестри, директори на училища, общинари, представители на Регионалния инспекторат по образованието и РЗИ. По време на срещата бяха отчетени резултатите от програмата за превенция на оралните заболявания при деца до 18 години.

През миналата година в област Кърджали са сложени силанти на зъбите на 325 деца, а броят на силанизираните зъби е 1 074, съобщи председателят на Районната колегия на зъболекарите д-р Михаил Михалев. Според него и колегите му все повече родители осъзнават, че е необходима редовна зъбна профилактика на децата им, а своеобразното "лакиране" предпазва детските зъби. Специалистите отчетоха, че броят на заболелите от кариес в Кърджалийско е над средното ниво за страната. Бе обявено, че в региона започна поредният етап по поставяне на силанти на детските зъби.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички