Най-скъпа е ваканцията с уроци по чужд език

Грижата за хлапето почва от 80 лв. на месец и стига до 450 лв.

Най-скъпа е ваканцията с уроци по чужд език | StandartNews.com

Началото на лятната ваканция е изпитание за много родители - къде да оставим детето? Как да направим така, че хлапето хем да не скучае, хем да не виси по цял ден в социалните мрежи. А ако е по-голямо - с бира в парка. "Разходка" из нета показва, че в столицата се предлагат доста варианти на лятна занималня, макар и предимно за по-малки деца. Проблемът е, че по-атрактивните от тях, които предлагат допълнителни занимания, а не просто "баене" на детето, са и на по-високи цени. Ако това не ви смущава, ето някои варианти, които могат да осмислят и разнообразят лятото на детето ви.

Английски език или скално катерене? Кану-каяк или преговор на уроците? Летните занимални в града предлагат богат избор, при който хлапетата хем да научат нещо, хем да спечелят нови приятели.
Лято с език и тенис, но в града предлага лятната академия на "Дарби". Тя е за деца от 5 до 15 г. и отваря врати на 1 юни. Сутрин децата имат часове по езика на Шекспир, както и възможност да преговарят по интересен начин материала от училище. След обяд има игри, разходки на открито и посещения на кино, а

цената е 400 лв. на месец

Ако изберете програма без английски, сумата пада на 300 лева. Ако пък комбинирате само програма по английски с тенис следобед, цената е 250 лева за пет дни. По-големите пък могат да се запишат на интензивни летни курсове за подготовка за основните сертификати - IELTS, TOEFL, SAT, CAE. Те . стартират на първо число всеки месец с цена от 420 лева. Пак там тийнейджърите, които искат да се подготвят за специализираните изпити в Оксфорд и Кеймбридж, могат да се включат в курс, без да пътуват на езикова ваканция в чужбина.
Занималните на "Елеазар" пък предлагат лятно обучение по езика на Шекспир за 250 лева на месец. Курсовете са за деца от 6 до 12 г. и са разделени по възрастови групи, но са само преди обяд. Ако детето посещава уроците само седмица, цената пада на 70 лева.
Ако предпочитате хлапето да наблегне на спорта, това може да стане в летните лагери "Атмосфера". Там децата се занимават от понеделник до петък, като всеки ден имат различна програма. Тя включва

ориентиране, пикници и скално катерене

в Люлин, Витоша и Плана, водни ски и гребане в Казичане, ролери и скейтборд в столичните паркове. Цената е 130 лв., като има отстъпки за ранно плащане, редовни клиенти и второ дете в семейството. Ако останете и втора седмица, цената ще падне с 20%. Предлагат се и "тийнейджърски екстремни дни" с обучение по водни спортове на цена 120 лева за три дни.
Скаутски игри и посещения на екоферма пък са част от програмата на академия "Юнити". Цената там варира в зависимост от заниманията, които предпочете детето. Най-евтини - по 25 лева, са заниманията по рисуване и приложни изкуства.
Арткъща "Куклите" пък предлага зелена артваканция от по една седмица, като всеки ден хлапетата усвояват различни творчески дейности - изработка на кукли, създаване на оризови феи, опаковане на подаръци, рисуване по камъни.

Ще ви струва 99 лв.

но ако платите 10 дни преди началото, пада на 75. "Творилниците" се намират в стогодишна къща със 100-годишна липа в двора, където малките артисти могат да тичат на воля, когато се уморят от творчеството.
Тази година разнообразна програма предлага и Националният дворец на децата. Тя ще продължи до 30 август и е за хлапета от 6 до 10 г. Това е и най-евтиният вариант да поверите малчугана някому - седмичната такса е 18 лева, на месец е под 80. Ако обаче решите да оставите детето само за ден, сумата е 6 лева. Може да изберете и полудневни занимания. Цената включва и две пакетирани закуски, но малчуганите сами си носят храната за обяд. За записване ви е нужна и бележка, че детето не е било в контакт със заразно болни. Освен това Дворецът на децата предлага и лятна школа по английски, както и клуб "Млад водач на куче". Тренировките с домашните любимци и техните малки стопани са всеки четвъртък от 19 часа. Освен да изпълняват команди, четириногите се учат дори да танцуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай