Наесен със стари учебници по новите програми

Наесен със стари учебници по новите програми  | StandartNews.com

Родните ученици ще учат по нови учебни програми, но със старите учебници през учебната 2016-2017 г. Нов ще бъде само учебникът по история за петокласниците, като би трябвало да е готов до края на септември. Това стана ясно днес на среща между образователният министър Меглена Кунева и шефове на издателства в МОН.

Двете страни подписаха споразумение, с което издателите поемат ангажимента до дни да оттеглят жалбата си пред Върховния административен съд (ВАС), да внесат проектите за новите учебници по "История и цивилизации" за 5-и клас до 9 юни 2016 г., а тези по останалите предмети за 1-ви и за 5-и клас до 9 август 2016 г. След внасянето на проектите следва процедура по одобрение и доставка от около 3 месеца. "През учебната 2016-2017 г. ще се учи по старите учебници с изключения на историята за 5-и клас.

Новите учебници влизат от учебната 2017-2018 г.", каза Кунева. По думите й няма съществена разлика по различните предмети със съдържанието, залегнало в новите учебни програми, а ако има такава, тя ще бъде компенсирана с работа от страна на преподавателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай