МОН за учебниците: Изборът е на издатели и родители

МОН за учебниците: Изборът е на издатели и родители | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката не дели децата на бедни и богати, общата ни цел е образованието да дава равен шанс за успех на всички деца", се казва в прессъобщение от МОН за скандала с цветните и черно-бели учебници.  Ето и останалата част от становището на ведомството:

"Наредбата за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала дава възможност учебниците от VIII до XII клас и по нива/нива от Общата европейска езикова рамка/ да се отпечатват при пълноцветен и при едноцветен печат.

Тази възможност е дадена, тъй като има предмети в по-горните класове, които не изискват задължително пълноцветен печат – например математика, физика, химия и др. Всички учебници от I до VII клас се закупуват от държавата и са изпълнени при пълноцветен печат. Учебниците от VIII до XII клас се закупуват от родителите. Издателите и родителите имат право на избор и Наредбата на МОН само регламентира неговата свободна реализация.

Министерството на образованието и науката одобрява съдържанието, графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците. Издателствата единствено носят отговорност за своите маркетингови послания."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай