Понеделник,

Министър Вълчев: Родители и учители заедно ще преборят агресията

От: Администратор -
Министър Вълчев: Родители и учители заедно ще преборят агресията
A
A
A

Степента на развитие на едно общество се измерва с това до къде се простира доверието, обяви пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. "Родителите и учители са съюзници в общата мисия да станат децата по-добри. Там, където се взаимодейства успешно, се постигат и добри резултати. Доверието е ключово, защото то е в основата на съвременното образование", каза още той.

Родителите взимат решението да поверят децата си на едни хора, които не познават и само заедно могат да се справят с проблеми като агресията, с проблеми като задържането им в училище, подобряване на образователните им резултати. И посланието ни към учители е да не пестят сили да взаимодействат с родителите, продължи министър Вълчев.

Ще увеличим средствата за училищни психолози и педагогически съветници, които са едни от важните специалисти в училище. Имаме над 1100 училищни психолози и педагогически съветници, повече в големите училища, но ние ще предоставим допълнителни средства, така че повече на брой образователни институции да имат тази възможност да назначат психолози и педагогически съветници и се надяваме, че тази политика ще продължи и през следващите години и в един момент ще обхване всички училища, завърши Красимир Вълчев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички