Министър Вълчев: 140 професионални училища ще получат пари

Министър Вълчев: 140 професионални училища ще получат пари  | StandartNews.com

Имаме ясен акцент върху професионалното образование. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на пресконференция в Министерски съвет във връзка с предвидените инвестиции по ОП „Региони в растеж“ за подобряването на образователната инфраструктура в 72 общини и университети.

В тази програма "Региони в растеж“ ще видим много повече средства и много повече финансирани професионални гимназии, много повече средства за професионално образование. През изминалия програмен период едва 10 професионални гимназии бяха бенефициенти, сега имаме 140 професионални училища, които ще получат финансиране по оперативната програма. Тоест има ясен акцент върху професионалното образование, уточни Вълчев.

Голяма част от средствата за тях ще бъдат за учебно-техническо оборудване. Тоест имаме ясен акцент върху професионалното образование, каза още той, цитиран от "Фокус". 

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева от своя страна благодари за увеличението на учителските заплати от 15 септември. "Това увеличение вече върви, колегите отчитат всички тези политики, които са направени в тази посока“, каза тя.

Всички ние знаем, че основният фактор за повишаване качеството на учебно-възпитателния процес е училищната среда. Точно днес сме се събрали, за да кажем, че училищната среда е част от приоритета на всички нас, за да могат да бъдат мотивирани и децата и учителите за работа, заяви Янка Такева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай