Министър Петров към лекарите: Ще се справим, но трябва да пазим авторитета си

Министър Петров към лекарите: Ще се справим, но трябва да пазим авторитета си | StandartNews.com

Министър Николай Петров поздравява колегите си медици по повод 19 октомври, Деня на българския лекар. Ето с какви думи се обърна той към медиците: 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод нашия професионален празник – Деня на българския лекар – 19 октомври.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец – светец, посветил живота си на това да лекува хората и по тази причина избран за покровител на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия, за която човек трябва да се чувства призван. Медицината не е обикновено образование, което трябва да се завърши, за да се придобие специалност, тя е усещане, дълг и начин на живот.

Ето защо вярвам, че всички ние, положилите Хипократовата клетва, сме го направили с ясното съзнание, че се отдаваме на грижите за здравето на нашите съграждани, въпреки трудностите, с които се сблъскваме и въпреки саможертвите, които неминуемо правим.

Всички, които работим в системата на здравеопазването, знаем за незавидното състояние, в което тя се намира, но съм убеден, че с общи усилия и воля за промяна ще успеем да се справим с предизвикателството, опазвайки и отстоявайки авторитета на лекаря.

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Пожелавам ви здраве, силен дух, професионални успехи и признателни пациенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай