Кабинетът осигури пари за военните училища

Кабинетът осигури пари за военните училища | StandartNews.com

София. Дейността на висшите военни училища е осигурена с преструктуриране на разходите на Министерството на отбраната, стана ясно на редовното правителствено заседание. Правителството намали с 1,736 млн. лв. утвърдените разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2014 г. и ги предостави като допълнителен трансфер за държавните висши военни училища – ВА „Г. С. Раковски", НВУ „Васил Левски" и ВВМУ „Никола Вапцаров".

Със средствата ще бъде подпомогната дейността на висшите военни училища и ще бъдат осигурени допълнителните задачи, изпълнявани от тях за нуждите на Българската армия, за участие в операциите на международните сили и за издръжката на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, която от 1 февруари 2014 г. се поема от Военната академия.

С друго постановление на Националната разузнавателна служба бяха предоставени допълнителни 1 млн. лв. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи с цел обезпечаване дейността на службата до края на бюджетната година.
Допълнителните средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай