Петък,

Кабинетът осигури пари за военните училища

От: Администратор -
2195
Кабинетът осигури пари за военните училища
A
A
A

София. Дейността на висшите военни училища е осигурена с преструктуриране на разходите на Министерството на отбраната, стана ясно на редовното правителствено заседание. Правителството намали с 1,736 млн. лв. утвърдените разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2014 г. и ги предостави като допълнителен трансфер за държавните висши военни училища – ВА „Г. С. Раковски", НВУ „Васил Левски" и ВВМУ „Никола Вапцаров".

Със средствата ще бъде подпомогната дейността на висшите военни училища и ще бъдат осигурени допълнителните задачи, изпълнявани от тях за нуждите на Българската армия, за участие в операциите на международните сили и за издръжката на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, която от 1 февруари 2014 г. се поема от Военната академия.

С друго постановление на Националната разузнавателна служба бяха предоставени допълнителни 1 млн. лв. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи с цел обезпечаване дейността на службата до края на бюджетната година.
Допълнителните средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички