Събота,

Израелци обучават чиновници в Правец

От: Failed to load user -
1801
Израелци обучават чиновници в Правец
A
A
A

Израел ще открие ВУЗ за кметове в Правец. Да се разкрие факултет на елитния университет в Ариел у нас са обсъдили областният управител на София-област Емил Иванов и ректорът на ВУЗ-а проф. Йехуда Данон.

Губернаторът бе на посещение в Израел и подчерта, че основна тема на разговора е била основаването на клон на университета от град Ариел в Правец. "Свободните съоръжения на университета в Правец бяха предложени на университета в Ариел с цел провеждане на курсове по местно самоуправление, законодателство и общинско управление", каза за "Стандарт" Иванов. И уточни, че в рамките на визитата си е направил контакт между НСОРБ и асоциацията на кметовете в Израел. Иванов е разговарял и с кмета на Ариел Елия Шавир за побратимяване на български градове с израелски. Любопитна подробност е, че ректорът на ВУЗ-а в Ариел е с български корени и родом от Пазарджик. Проф. Данон е бил и главен лекар на израелските въоръжени сили.


Освен специалността администрация на градове в клона на ВУЗ-а ще има и право, медицина и хуманитарни специалности. Град Ариел се намира на западния бряг. Градът е едно от най-големите еврейски селища на т.нар. Западен бряг на река Йордан. Основан е през 1978 г. от около 40 семейства. Днес там живеят около 18 000 души. По инициатива на директора на Софийската опера и балет - акад. Пламен Карталов, е договорено разменено гостуване между оперите в Израел и България, уточни още губернаторът на София-област.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията