Електронни учебници от 1 до 7 клас

Електронни учебници от 1 до 7 клас | StandartNews.com

Електронни учебници ще имат учениците от 1 до 7 клас. Промени в постановлението за финансиране на безвъзмездното ползване на учебници и учебни помагала от 1 до 7 клас ще одобри кабинетът, съобщи просветният министър Красимир Вълчев във Варна. Това ще реализира идеята за електронни варианти на учебниците. До един месец по-голяма част от издателствата ще осигурят такива, каза още Вълчев. Така ведомството му изпълнява ангажимента си за олекотяване на ученическите раници.

Вълчев бе гост на официалното откриване на реновираната нова сграда на Колежа по туризъм към Икономическия университет в морската столица. В него се обучават 700 студенти годишно. В своята 55-годишна история Колежът е подготвил близо 10 000 специалисти в редовна и 35 000 в задочна форма на обучение.

Туристическият бранш изпитва остра нужда от кадри със средно професионално, а не с висше образование, каза Вълчев. И обясни, че затова през следващите години приемът в професионално направление "Туризъм" ще бъде концентриран основно в колежите във Варна, Бургас и София. Те ще станат центрове за бакалавърско обучение по тези специалности.

Най-големи трудности за въвеждането на едносменен режим на обучение в училищата има в големите градове - най-вече в София и Варна, съобщи още просветният министър. Той уточни, че предстои да бъдат разработени индивидуални планове за големите градове в какви срокове ще изпълнят изискването децата да не учат на смени. Вълчев припомни, че допълнителни средства ще получават образователните институции с концентрация на деца от уязвими групи, които са около 900 на брой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай