Директорът на "Просвета": Децата имат различни телефони, а някои съвсем нямат

Директорът на "Просвета": Децата имат различни телефони, а някои съвсем нямат | StandartNews.com

Идеята идва откакто се правят цветни и черно-бели учебници - от десетилетия. Няма нищо ново в това, че се правят черно-бели учебници и сега голяма част от учебниците в горния курс са черно-бели. Тъй ката сега има една тенденция за правене на цветни учебници, ние направихме и цветни и черно-бели учебници по един и същи предмет там, където това е възможно". Това заяви по Канал 3 директорът на издателство "Просвета" Никола Кицевски.

Когато говорим за предмети, където трябва да бъде онагледяването е много важно, каквито са биологията, географията, частично историята, има само цветни учебници. Когато говорим за предмети, където не е важен толкова цвета или изображението, колкото съдържанието, направихме два вида учебници, съобразявайки се с това, че хората имат различни нужди, различни потребности, различни доходи, защити продукцията на издателството Кицевски.

В един клас децата носят различни маратонки – между 20 и 200 лева. Имат различни телефони, а някои съвсем нямат телефони. Това е смешен плач за социалните различия. Социалните различия не трябва да се загърбват, те трябва да се виждат и съответно да взимаме мерки, така че да ги намаляваме и изравняваме, а възможността за избор на цена е именно една мярка да се помогне, на тези които са по-слаби социално, отсече той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай