Депутат от ГЕРБ подари къщичка за книги на Ловеч

Депутат от ГЕРБ подари къщичка за книги на Ловеч | StandartNews.com

Антон Долапчиев инициира кампания „Вземи. Прочети. Върни"

Депутатът от ГЕРБ Антон Долапчиев подари на любителите на четенето в Ловеч Къщичка за книги. Това стана днес при стартирането на Лятната читалня на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев". Къщичката е монтирана на алеята „Башбунар" и ще е отворена 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Вземи. Прочети. Върни" е мотото й. Тоест от нея всеки може да си вземе книга, да я прочете и сетне да я върне. Както и да дари. Първите книги дари депутатът, те са от различни жанрове и за различни възрасти.

Това нововъведение в Ловеч получи адмирации веднага от събралите се на детската площадка на „Башбунар" малки и големи. „Едва ли се много хората - припомни Долапчиев, - които знаят, че Лятна читалня в Ловеч е имало в периода 1955-1961 г., но след това е прекъсната. След възобновяването й през 2010 г. до днес тя показа своята жизненост, тъй като всяка година участниците в нея се увеличават. Затова и аз реших да дам своя принос към делото на доброволците на библиотеката." Той благодари за подкрепата на община Ловеч при реализиране на инициативата му за Къщичката.

„Подарявам тази къщичка за книги – каза още Долапчиев - с идеята да насърчим любовта към четенето чрез безплатен обмен на книги. Нека всички млади, а и децата, знаят, че този, който чете като малък, става мислещ като възрастен и съответно по-успешен в живота".

Книги днес дариха още доброволците на библиотеката, както и зам.-кметовете на Ловеч Ивелина Радевска и Венцислав Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай