Държавата ще финансира ремонта на СУ ”Владимир Димитров – Майстора”

Държавата ще финансира ремонта на СУ ”Владимир Димитров – Майстора” | StandartNews.com

Държавата ще финансира ремонта СУ "Владимир Димитров – Майстора" Кърджали, независимо, че училището е общинско, защото не можем да оставим децата на произвола, съобщи народният представител Цвета Караянчева на среща с учители и родители в учебното заведение. В разговора участва и областният управител Илия Илиев.

Караянчева коментира, че е провела вече телефонен разговор с финансовия министър." Обясних на г-н Горанов, че сградата е в аварийно състояние и получих уверението му, че необходимите средства ще бъдат отпуснати от бюджета", заяви народният представител от Кърджали. По думите й нужните средства ще бъдат предоставени срещу нужната обосновка, техническа експертиза и строг контрол при разходването на парите. Проблем в училищната сграда е състоянието на покрива, за извършване на хидроизолацията са необходими около 200 хил. лв.

В учебното заведение се обучават повече от 300 деца от 1 до 12 клас. В него има изградени паралелки с насоченост по изкуствата – изобразително изкуство и музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай