Children Of Bodom искат люти чушки

Children Of Bodom искат люти чушки | StandartNews.com

София. Children Of Bodom ще разкажат с музика най-мрачните си кошмари в столичната зала "Универсиада" на 13 ноември. Колкото и странно да звучи, но от бандата са поискали люти чушки и кисели краставички преди концерта си. Финландската рок машина идва за втори път в България. Групата е наречена на неразкритото и до днес мистериозно убийство на 3 деца през 1960 г. край езерото Бодоминярви до гр. Еспоо, откъдето е и самата банда.

"Универсиада" пощуря, когато преди 2 години фронтменът Алекси Лайхо запя: "Децата на Бодом гневни се надигат от здрача на миналото". Той коментира за "Стандарт", че убийството на трите деца е дело на "оная с косата", която изплувала от вълните на езерото, а четвъртият тийнейджър тогава бил оставен жив, за да разказва за трагедията.
Финландците са уникална група с много трудно определим стил.

Някои го наричат мелодичен дед метъл, но е факт, че бандата излъчва изключителна енергия и дори магия от сцената, макар и с доста брутални китарни рифове. Това се потвърждава и от факта, че вокалистът и китарист на групата Алекси Лайхо бе обявен от сп. "Guitar World" за най-добър метъл китарист.

Освен досегашните си хитове метъл машините ще представят и песните от новия си албум "Halo of Blood".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай