Британски вузове не признават TOEFL

Британски вузове не признават TOEFL | StandartNews.com

София. Много от британските университети няма да признават резултатите от TOEFL тази година, предупредиха образователните консултанти от "Интеграл". С този изпит кандидатстват около 30% от българите, които отиват да учат на Острова. Тази година те трябва да положат изпит за друг сертификат, например IELTS или Кеймбридж, ако искат да бъдат приети.

Причината за отхвърлянето е в това, че пакистански и индийски кандидати са фалшифицирали изпита, като са пращали други хора да се явяват вместо тях. Въпреки че няма замесени българи, ограничението важи за всички. 3 българчета пък са заловени да копипействат от интернет мотивационни писма за британски университети тази година, въпреки че кампанията едва стартира. Сега им се налага да пишат пет отделни писма до всеки вуз, в който кандидатстват, за да се извинят за станалото.

От "Интеграл" поясниха, че британските вузове вече добре били опознали нашия манталитет и не вярват на сълзливи истории, затова кандидатите трябва да ги избягват. До момента има подадени 65 молби за Оксфорд и Кеймбридж. 10 българчета пък са първокурсници в Оксфорд тази година.

На изложението в събота и неделя пристигат над 60 вуза, като 32 от тях са британски. Повечето от тях са в топкласациите. Ще присъства и консорциум от 39 баварски университета, където може да се учи без такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай