Боил Банов размаха метлата в дружество към министерството

Боил Банов размаха метлата в дружество към министерството | StandartNews.com

Във връзка с установено след сигнали и извършвани проверки тежко финансово състояние на търговско дружество "Аудиовидео Орфей" ЕАД министърът на културата Боил Банов освободи членовете на Съвета на директорите на дружеството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Министър Банов назначи за нови членове на Съвета на директорите на дружеството Даниел Хаджиев, Мая Грозданова и Иван Павлов.

"Аудиовидео Орфей" ЕАД е търговско дружество с принципал министъра на културата. Създадено е преди повече от 20 години за производство, съхранение и разпространение на аудиовизуални продукти и презентационна дейност. "Аудиовидео Орфей" ЕАД е единственото специализирано предприятие в страната за извършване на дигитална реставрация на филмов архивен материал, своеобразен гарант за опазване на националното културно наследство.

"Аудиовидео Орфей" ЕАД предоставя технически условия и провежда практически занятия със студенти, изучаващи различни киноспециалности на НАТФИЗ, СУ, НБУ, ЮЗУ, НХА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай