Четвъртък,

Бъдещи журналисти пишат за подслушване и послушание

От: Failed to load user -
4926
Бъдещи журналисти пишат за подслушване и послушание
A
A
A

София. Между две теми за писмения изпит по журналистика в УНСС могат да избират кандидат-студентите. „Подслушване и послушание", е едната. А втората възможност е: „Вие сте президент на Република България. Страната е обхваната от масови протести, голяма част от хората са обединени от искането за забрана на политическите партии. Напишете обръщение към нацията, с което да покажете, че унищожаване на действащия политически модел и забраната на политическите партии няма да доведат до нищо добро".

Темите изтегли в аудитория 2005 на УНСС кандидат-студентката Лора Цанова от Видин. 152 младежи пишат по избор по една от тях.

Критериите за оценка на писмените работи на кандидат-студентите са знания, информираност, правилен подбор на фактите и оптимален подход при анализа и обобщението им, умение за журналистическа интерпретация, убедително защитена теза, оригинално и самостоятелно мислене, езикова култура и логическа последователност.

На 15 юли e устният изпит по журналистика, на който ще се явят само кандидат-студентите, получили на писмения изпит оценка минимум добър 4.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички