Бъдещи журналисти пишат за подслушване и послушание

Кандидат-студентите на УНСС могат да направят и обръщение към нацията

Бъдещи журналисти пишат за подслушване и послушание | StandartNews.com

София. Между две теми за писмения изпит по журналистика в УНСС могат да избират кандидат-студентите. „Подслушване и послушание", е едната. А втората възможност е: „Вие сте президент на Република България. Страната е обхваната от масови протести, голяма част от хората са обединени от искането за забрана на политическите партии. Напишете обръщение към нацията, с което да покажете, че унищожаване на действащия политически модел и забраната на политическите партии няма да доведат до нищо добро".

Темите изтегли в аудитория 2005 на УНСС кандидат-студентката Лора Цанова от Видин. 152 младежи пишат по избор по една от тях.

Критериите за оценка на писмените работи на кандидат-студентите са знания, информираност, правилен подбор на фактите и оптимален подход при анализа и обобщението им, умение за журналистическа интерпретация, убедително защитена теза, оригинално и самостоятелно мислене, езикова култура и логическа последователност.

На 15 юли e устният изпит по журналистика, на който ще се явят само кандидат-студентите, получили на писмения изпит оценка минимум добър 4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай