Неделя,

4 стипендии за отличниците на енергетиката

От: Администратор -
4 стипендии за отличниците на енергетиката
A
A
A

 

Тазгодишният студенски празник 8 декември ще е най-запомнящ се за отличниците на Техническия университет в София, които точно на деня бяха удостоени със стипендии за успеха им в  атомната енергетика. Това се случи на традиционния коледен прием „Булатом" в „Домът на Москва" в столицата. Стипедиите се дават от спонсорираната от „Булатом" фондация „Евгений Балабанов" за отличен успех в специалността „Топло- и ядрена енергетика".

Виктория Томова, Ивайло Димитров, Неда Йорданова и Илиян Григоров са номинираните стипендианти.

„Сумата, с която ще бъдат мотивирани студентите, остава в дълбока тайна", заяви Жечко Балабанов, син на прочутия учен Евгений Балабанов, който им връчи дипломите.

„Традиционно в края на годината се събираме за да си дадем отчет и равносметка за това, което сме свършили и  което ни предстои да постигнем. Нашето поколение обаче трябва да има достойна смяна. Младите специалисти трябва да ни дърпат за конците, за да се оттеглим и да им отстъпи място на тях, за да продължат достойно да развиват нашата нелека професия".

С тези думи председателят на БУЛАТОМ Богомил Манчев поздрави присъстващите гости и отличените студенти. Той пожела на всички  успешна година за българската атомна енергетика.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички