4 стипендии за отличниците на енергетиката

Жечко Балабанов и номинираните стипеднианти в специалността „Топло- и ядрена енергетика“ Виктория Томова, Ивайло Димитров, Неда Йорданова и Илиян Григоров, ФОТО Оля Ал-Ахмед

4 стипендии за отличниците на енергетиката | StandartNews.com

 

Тазгодишният студенски празник 8 декември ще е най-запомнящ се за отличниците на Техническия университет в София, които точно на деня бяха удостоени със стипендии за успеха им в  атомната енергетика. Това се случи на традиционния коледен прием „Булатом" в „Домът на Москва" в столицата. Стипедиите се дават от спонсорираната от „Булатом" фондация „Евгений Балабанов" за отличен успех в специалността „Топло- и ядрена енергетика".

Виктория Томова, Ивайло Димитров, Неда Йорданова и Илиян Григоров са номинираните стипендианти.

„Сумата, с която ще бъдат мотивирани студентите, остава в дълбока тайна", заяви Жечко Балабанов, син на прочутия учен Евгений Балабанов, който им връчи дипломите.

„Традиционно в края на годината се събираме за да си дадем отчет и равносметка за това, което сме свършили и  което ни предстои да постигнем. Нашето поколение обаче трябва да има достойна смяна. Младите специалисти трябва да ни дърпат за конците, за да се оттеглим и да им отстъпи място на тях, за да продължат достойно да развиват нашата нелека професия".

С тези думи председателят на БУЛАТОМ Богомил Манчев поздрави присъстващите гости и отличените студенти. Той пожела на всички  успешна година за българската атомна енергетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай