19 абитуриенти в Кърджали получиха немски дипломи

19 абитуриенти в Кърджали получиха немски дипломи | StandartNews.com

Кърджали. Дванадесетокласниците от немските паралелки в ГПЧЕ "Христо Ботев"Кърджали получиха своите DSD-дипломи. Дипломите бяха връчени лично от Михаел Хабенбахер – представител на Консултантския отдел по Немски език към Посолството на ФРГермания в България.

Дипломатът даде висока оценка за представянето на абитуриентите на изпита. Представителят на страната Гьоте подчерта, че е особено удовлетворен от факта, че за трета поредна година българските зрелостници заемат второ място по резултати в света, след китайските ученици, и първо място в Европа. Като предпоставка за този успех той изтъкна изключителния професионализъм на преподавателите по немски език в кърджалийската езикова гимназия и високата степен на мотивация на техните възпитаници.

Хабенбахер благодари на учителите за отличната подготовка на техните възпитаници. Високият гост посочи, че от общо 700 дипломи в България, 19 са на езиковото школо в Кърджали.

За десети пореден път учениците от немските паралелки на ГПЧЕ „Христо Ботев" получават немски дипломи, които се признават в цял свят. Това открива за младите хора вратите на всеки един университет в Германия без полагане на допълнителни приемни изпити, а в последствие и много нови възможности за професионална реализация в България и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай