Събота,

107 сигнала за нередности преди началото на учебната година във Велико Търново

От: Администратор -
1593
107 сигнала за нередности преди началото на учебната година във Велико Търново
A
A
A

Велико Търново. 107 сигнални писма за общо 304 констатирани нарушения и нередности са изпратили от Областната дирекция на полицията във Велико Търново преди началото на учебната година. Това съобщи Йосиф Павлов, началник-група "Охрана на обществения ред, териториална полиция и КОС" към дирекцията. Извършени са 93 обследвания на мерките за охрана в училища и 97 в детски градини на територията на областта. Констатираните нередности касаят основно физическата охрана на обектите, пропусквателния режим в школата и детските заведения, състоянието на оградите и детските площадки.

"Изпратили сме писма до съответните директори, но нашите обследвания нямат задължителен характер. По-скоро им даваме нашето експертно мнение по отношение на безопасността, а дали и какви мерки ще предприемат, зависи от самите тях. Няма как да ги санкционираме, ако не изпълнят нашите препоръки в сигналните писма, но имаме уверението на повечето от тях, че ще бъде взето отношение", обясни Павлов.

В цялата област около училищата ще бъдат изградени полицейски постове, които ще следят за безопасността на движението и нарушения на обществения ред в пиковите часове, когато децата отиват на училище или си тръгват по домовете. Такива постове ще има до 30 октомври. До 30 септември, съвместно с Регионалния инспекторат по образованието, ще бъдат изготвени графици за изнасяне на 10-минутни беседи пред учениците от началния курс, посветени на проблемите на пътната безопасност.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички