Всяка година 77 хил. българи и румънци идват на Острова

Всяка година 77 хил. българи и румънци идват на Острова | StandartNews.com

Лондон. Всяка година по 77 хил. нови имигранти от България и Румъния ще пристигат на Острова. Това се посочва в доклад на американския мозъчен тръст „Демократичен институт", цитиран от британския вестник "The Telegraph".

Най-малко 385 хиляди румънци и българи ще идат да живеят и работят във Великобритания в следващите 5 години (повече от населението на град Ковънтри). Това ще стане след като ограниченията за тях отпаднат на 1 януари 2014 година.

Британското правителство е отговорно за „хаоса" около миграцията, и описва наплива от нови имигранти като „самопричинен икономически и мигрантски автогол", пише още вестникът, цитиран от "Фокус".

От общо 77 хиляди нови имигранти на година, повечето – 44 хиляди души, ще бъдат от България, която е най-бедната страна от ЕС. Останалите 33 хиляди пък ще пристигат от Румъния, обясняват от "Демократичен институт".

Високата минимална заплата във Великобритания също ще действа като „порочна" примамка за мигрантите, когато избират в коя страна да се установят, пише още в текста, цитиран от британското издание. Там се посочва още, че минималната заплата в България и Румъния е 73 и 79 пенса на час, в сравнение на Острова, където е 6,31 лири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай