Вицепремиерът на Великобритания се обяви срещу ограничаването на имиграцията

Вицепремиерът на Великобритания се обяви срещу ограничаването на имиграцията | StandartNews.com

Лондон. Ник Клег е издал сериозно предупреждение, че не иска да търпи никакви допълнителни ограничения по въпросите на имиграцията в рамките на ЕС.

В интервю за The Sunday Times днес, той каза: "Това е мястото, където ние теглим чертата."

Вицепремиерът на Великобритания Ник Клег се противопостави на плановете за ограничаване на имиграцията от Европейския съюз.

Клег заявява, че ограничаването на правата за получаване на социални помощи е резонна мярка, но плановете за определяне на лимит от 75 хил. имигранти от ЕС са безсмислени. Мерките за въвеждане на срок от 3 месеца преди имигрантите от ЕС да могат да получават помощи за безработни вече бяха одобрени от британските власти и ще влязат в сила от 1-ви януари, когато падат ограниченията за работа за българи и румънци.

"Искаме ли наистина да видим гърбовете на немските адвокати, холандските счетоводители и финландските инженери, искаме ли здравеопазването да се срине и лондонското сити да замре."

Налагането на лимит за имигрантите, според британския вицепремиер, ще доведе до ответни мерки към британците в чужбина и ще приближи Великобритания до напускането на организацията, както и ще изложи на риск икономическото възстановяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай