Вторник,

Вицепремиерът на Великобритания се обяви срещу ограничаването на имиграцията

От: Failed to load user -
1514
Вицепремиерът на Великобритания се обяви срещу ограничаването на имиграцията
A
A
A

Лондон. Ник Клег е издал сериозно предупреждение, че не иска да търпи никакви допълнителни ограничения по въпросите на имиграцията в рамките на ЕС.

В интервю за The Sunday Times днес, той каза: "Това е мястото, където ние теглим чертата."

Вицепремиерът на Великобритания Ник Клег се противопостави на плановете за ограничаване на имиграцията от Европейския съюз.

Клег заявява, че ограничаването на правата за получаване на социални помощи е резонна мярка, но плановете за определяне на лимит от 75 хил. имигранти от ЕС са безсмислени. Мерките за въвеждане на срок от 3 месеца преди имигрантите от ЕС да могат да получават помощи за безработни вече бяха одобрени от британските власти и ще влязат в сила от 1-ви януари, когато падат ограниченията за работа за българи и румънци.

"Искаме ли наистина да видим гърбовете на немските адвокати, холандските счетоводители и финландските инженери, искаме ли здравеопазването да се срине и лондонското сити да замре."

Налагането на лимит за имигрантите, според британския вицепремиер, ще доведе до ответни мерки към британците в чужбина и ще приближи Великобритания до напускането на организацията, както и ще изложи на риск икономическото възстановяване.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички