Вилдерс на протест срещу вдигането на трудовите ограничения

Вилдерс на протест срещу вдигането на трудовите ограничения  | StandartNews.com

Хага. Крайнодесният холандски популист Геeрт Вилдерс вчера протестира пред румънското посолство в Хага срещу отварянето на границите за български и румънски работници, съобщи сайтът nl.times.nl.

Вилдерс връчи писмо, в което изрази безпокойството си от пристигането на българи и румънци след отпадането на трудовите ограничения за тях, стартиращо от 1 януари 2014 г. Той беше приет в посолството за интервю. След срещата лидерът на крайнодясната Партия на свободата (PVV) каза, че е бил приет добре и че румънците са го изслушали.

Вилдерс се разхождаше с пътна табела, на която беше изписано "Без достъп" на холандски и румънски език, но не му бе позволено да внесе знака в посолството. Демонстрацията на Вилдерс се състоя точно в момента, когато имаше среща на високо ниво в Хага за миграцията в Европейския съюз. Централна тема беше трудовата миграция.

"Социалният министър Лодевик Ашер трябва днес да се върне днес от европейската среща и да каже, че сме променили мнението си и румънците и българите не са добре дошли след 1 януари в Холандия", настоя Вилдерс. Холандците са повече от уплашени, почти три четвърти казват, че се опасяват от повече престъпления и по-голям натиск върху трудовия пазар, допълни той.

Лидерът на либералите за европейските избори Ханс ван Баален остро разкритикува Вилдерс и заяви, че това не е начинът, по който трябва да се отнасяме един с друг в Европа. Според Ван Баален Вилдерс обижда румънците и не разбира, че техният икономически растеж помага и на холандците, и на румънците в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай