Събота,

Сирийски бежанци окупираха гара в Милано

От: Failed to load user -
1644
Сирийски бежанци окупираха гара в Милано
A
A
A

Милано. Около 200 сирийски бежанци са си устроили лагер на централната гара на Милано, след като на много от тях не беше разрешено да напуснат Италия, когато се опитаха да се отправят към Северна Европа, съобщи Ройтерс. Много от бежанците, около една трета от които са деца, са натъпкани в малко помещение на гарата, близо до ресторант за бързо обслужване.

Другите спят в коридорите, докато чакат разрешение да потеглят към Северна Европа по хуманитарни причини. Сирийците на гарата в Милано се опитват да избегнат подаването на заявление за убежище в пострадалата от рецесията Италия, тъй като това ще ги принуди да останат в страната. Вместо това те се надяват да им разрешат да отпътуват за друга държава от ЕС, обяснява хуманитарният работник Андреина Росито. След като прекосят Италия с влак, имигрантите се опитват да се насочат към богати държави като Германия, Норвегия и Швеция, където смятат, че ще получат повече подкрепа, допълва служител от организацията "Проджект арк". "

Мнозина опитват да прекосят границата с Австрия, Франция и Швейцария, но биват спирани от местните власти и изпращани обратно в Италия", каза служителка, която не пожела да разкрие името си. "Спят на земята, няма къде да отидат до тоалетна, нуждаят се от храна, одеала и лекарства, някои деца са болни от грип", продължава тя. Градските власти в Милано съобщиха , че са сформирали кризисен екип, след като около 100 сирийски бежанци са пристигнали на гарата през последните няколко дни. Междувременно вчера при боеве между армията и бунтовниците в Сирия бе убит шефът на сирийското военно разузнаване генерал Джами Джами. Саудитска Арабия пък в безпрецедентен израз на гняв срещу провала на международната общност да прекрати войната в Сирия и да се намеси в други близкоизточни въпроси обяви, че няма да заеме ротационното място в Съвета за сигурност на ООН. Рияд осъди "двойните стандарти" по темите, свързани с Близкия изток, и поиска реформа в СС на ООН.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията