Петък,

Сергей и Шулц с план за равни заплати в ЕС

От: Failed to load user -
1736
Сергей и Шулц с план за равни заплати в ЕС
A
A
A

Брюксел. Изравняване на минималните заплати във всички страни - членки на ЕС. Това е един от акцентите в Манифеста на ПЕС, който соцлидерът Сергей Станишев ще разпише заедно с Мартин Шулц на 1 март в Рим.

Тогава сегашният председател на Европарламента ще влезе официално в ролята си на единен кандидат на ПЕС за президент на ЕК. Едно от основните послания е за "работещите бедни", чиито брой се увеличава заради кризата в целия ЕС. В ПЕС ще умуват законови промени, чрез които да се гарантира европейски стандарт на минималната работна заплата.

"С Шулц планираме европейска обиколка в рамките на кампанията му на общ кандидат за шеф на ЕК", съобщи пред "Стандарт" Сергей Станишев. Графикът на посещенията, в които влиза и България, ще обявим веднага след конгреса в Рим, допълни той. Соцлидерът подчерта отново, че след червения конгрес на 8 февруари ще стане ясно дали ще води листата за евровота. Както "Стандарт" съобщи, той е с най-много номинации за водач и държи първенство от близо 70% от всички структури в страната. Около 1 февруари листата ще бъде гласувана от Националния съвет. Апаратчици от "Позитано" 20 обясниха, че разривът на Ивайло Калфин със Столетницата дошъл от незадоволителния брой номинации на евродепутата за втори мандат.

Илияна Йотова водела пред бившия външен министър по места и на Калфин се падало третото място. "По брой номинации на челна позиция е председателят на партията Сергей Станишев", съобщи вчера оргсекретарят Красимир Янков. "БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности", допълни той. Янков нарече поведението на участниците в сбирката на АБВ "озадачаващо". "Това не е нормално поведение на хора, обвързани с конкретна партийна кауза", категоричен бе оргсекретарят на червените. За паралелната листа на АБВ с водач Ивайло Калфин Янков обяви:" Подобно поведение е несъвместимо с членство в БСП - пише го в устава".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията