Понеделник,

Самарас не изключва нова помощ за Гърция

От: Failed to load user -
4369
Самарас не изключва нова помощ за Гърция
A
A
A

Атина. Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че не изключва възможността за нова европейска помощ за Атина, и изрази надежда, че през 2014 година страната ще се завърне на дълговите пазари, за да запълни празнините в националните си финанси, пише вестник Катимерини.

Самарас уточни, че през 2012 година ЕС и МВФ са обещали да предоставят допълнителна помощ за Гърция в случай на нужда и ако страната изпълнява поетите ангажименти. Едно от изискванията е постигане на бюджетен излишък, което според Самарас Гърция ще изпълни още през 2013 година.

Самарас заяви при откриването на международен панаир в Солун в понеделник, че шестте години на рецесия, които потопиха Гърция в най-дълбоката криза от десетилетия, ще свършат следващата година и страната ще започне да се възстановява, за да достигне по-високо ниво на просперитет към 2020 г., предаде Асошиейтед прес.

При това той изключи предприемането на допълнителни мерки за икономии в случай на предоставяне на нов кредит от около 10.9 милиарда евро за покриване на нуждите на страната през 2014-2015 г.

"Нови мерки освен тези, които вече са съгласувани, няма да се налагат. Страната няма да издържи нови мерки", каза гръцкият премиер.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията