Разкритикуваха Камерън за "приемливия брой" на имигрантите

Разкритикуваха Камерън за "приемливия брой" на имигрантите | StandartNews.com

Лондон. Разбунтували се консерватори разкритикуваха британския премиер Дейвид Камерън, че "мъти водата" с изказването, че "приемлив" брой имигранти от България и Румъния пристигат във Великобритания, пише вестник "Телеграф". Лейбъристи пък го упрекнаха, че „продължава да си измисля".

В четвъртък се предвижда над 50 консерватори да подкрепят поправка към закона за имиграцията, с която изискват ограниченията за източноевропейските имигранти на достъпа им до трудовия пазар на Острова да паднат чак 2018 година.

Кабинетът се опитва да спре бунта на фона на нарастващите опасения в Консервативната партия за последиците от имигрантите за социалните грижи и пазара на труда. Марк Реклес, консерватор от комисията по вътрешни работи в Камарата на общините, изтъкна, че първите официални статистически данни се очакват едва през май, а по-надеждни данни няма да има до октомври.

В опит да потуши бурята, надигнала се в партията му във връзка с имиграцията, Камерън призна в понеделник от трибуната на четвърти канал на радио Би Би Си, че симпатизира на недоволните, но не може да възстанови в предишния им вид ограниченията за достъпа на българи и румънци до британския трудов пазар.

В разговора премиерът допълни, че според него имиграцията във Великобритания е прекалено висока, но призна, че след отпадането на ограниченията на 1 януари притокът на българи и румънци е бил „приемлив".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай