Поредни сблъсъци в Киев

Поредни сблъсъци в Киев | StandartNews.com

Киев. Поредни сблъсъци между полиция и демонстранти в Украйна. Тази нощ униформените използваха палки и сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите. Това съобщава Асошиейтед прес.

Вчерашният митинг в Киев събра близо 10 000 души. Те поискаха оставката на президента Виктор Янукович, след като той отказа да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз. След това останали около 1 500 демонстранти, които влезли в конфликт с полицаите.

„Хората просто ги пребиваха с палки. Използваха сълзотворен газ. Чуваха се взривове. Много хора получиха наранявания. Като боклук изхвърлят хората от Майдана", обяснява един от протестиращите.

Близо 200-300 сътрудници на спецчастите „Беркут" са били на площада, предаде ИТАР-ТАСС. Те блокирали два товарни автомобила с озвучителна техника, която е била предназначена за митинга.

"Този президент продаде съдбата и бъдещето на Украйна, той предаде украинския народ". Това каза във Вилнюс опозиционният лидер Арсений Яценюк, цитиран от руската агенция Интерфакс.

Яценюк обясни, че целта на опозицията е нов президент, нов парламент и ново правителство, които да подпишат споразумението с ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай