Понеделник,

Партията на Берлускони се разцепи

От: Администратор -
969
Партията на Берлускони се разцепи
A
A
A

Рим. Наследникът на Силвио Берлускони създава нова партия, която ще подкрепи крехката коалиция на италианския премиер Енрико Лета, съобщиха европейските медии. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Анджелино Алфано се отцепва в нова дясно-центристка партия в разрив с медийния магнат, който ще бъде изгонен от парламента този месец. 

Силвио Берлускони планираше да смени името на партията си "Народ на свободата" отново на "Форца Италия", както се казваше движението му преди години, когато дойде на власт. След като бившият премиер беше осъден за данъчни измами през август, вътрешното противоречие в партията се засили, като фракциите не можаха да се разберат дали да подкрепят правителството.

43-годишният Алфано каза след разговор с Берлускони: "Правя избор, който никога не съм мислил, че ще се наложи да направя - да не се включа във "Форца Италия". Той беше посочен от бившия премиер като негов политически наследник преди две години. 

Засега името на новата формация се очаква да бъде "Ново център-дясно". Към нея се присъединяват достатъчно депутати от групата, за да осигурят подкрепа на правителството на Лета с гласовете си до 2015 г.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията