Откриха мъртъв бракониера, убил 4-ма души в Австрия

Откриха мъртъв бракониера, убил 4-ма души в Австрия | StandartNews.com

Виена. Мъжът, който уби трима полицаи и шофьор на Бърза помощ, беше намерен мъртъв в дома му. Повече от пет часа продължи операцията по задържане на бракониера, който се беше барикадирал във фермата си, предаде Би Би Си.

След като щурмувала сградата, австрийската полиция открила овъгленото тяло на Алоиз Хубер. 55-годишният бракониер отказваше да се предаде в продължение на 12 часа. Стотици полицаи от специалните части "Кобра" участваха в продължилата повече от 5 часа операция.

Преследването срещу Хюбер започна в нощта срещу вторник при хайка за залавяне на бракониери в района на град Анаберг, Долна Австрия.

Въоръженият мъж застреля двама полицаи и шофьор на линейка, пристигнала да даде първа помощ на ранен полицай, след което се скри във фермата си и се барикадира. Впоследствие още един полицай, който бе обявен за изчезнал, бе открит убит от огнестрелно оръжие в патрулната му кола.

Според версия на местен вестник всичко е започнало около полунощ понеделник срещу вторник. При проверка срещу бракониери полицаи се опитали да спрат автомобил. Последвало преследване и автомобилът катастрофирал. От него излязъл заподозрения, който открил огън по служителите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай