Орешарски и Сергей на среща на върха в Лайпциг

Орешарски и Сергей на среща на върха в Лайпциг | StandartNews.com

Лайпциг. Над 30 премиери и лидери на социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа се събраха в Лайпциг за обсъждане на социални и антикризисни мерки. Форумът на върха е организиран от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и по традиция президентът на ПЕС Сергей Станишев приветства министър-председателите и лидерите на социалистиюческите партии при началото на срещата. 

Форумът започна в 21.30 ч. българско време, а заедно със Станишев в Лайпциг е и бъдещият премиер на левицата Пламен Орешарски. Финансистът бе поздравен от шефа на европарламента Мартин Шулц, който също присъства на срещата. Румънският премиер Виктор Понта, италианският премиер Енрико Лета и премиерът на Малта Джоузеф Мускат също приветстваха Орешарски. 

Целият управленски елит на ПЕС ще се събере в София на 22 юни, научи "Стандарт".

"До тогава се надяваме програмното правителство на Пламен Орешарски да е вече факт", коментираха леви на Лайпцигския форум. Новината за срещата в България бе потвърдена и от Сергей Станишев. 

Това ще бъде първият съвет на левите премиери, който ще се проведе в София, откакто Станишев бе преизбран за президент на ПЕС. Според запознати лидерската среща цели да даде ясен знак, че социалистите и социалдемократите от Европа дават доверието си на Орешарски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай